Cabernet Sauvignon 2019
Sorta grožđa | Cabernet Sauvignon |
Vinograd | Žmergo |
Starost vinograda | 25 godina |
Položaj vinograda | jugozapad |
Uzgojni oblik | jednokraki guyot |
Sastav Zemlje | fliš, vapnenac, glina |
Vrijeme berbe | rujan |
Berba | ručna |
Prinos | 1,5-2 kg |
Vinifikacija | ručno selekcionirano grožđe, srednja maceracija 20 dana |
Dozrijevanje | Hrastove drvene bačve 25 HL |
Sadržaj alkohola | 13,1 |
Ukupna kiselina | 5,1 |
Neprovreli šećer | 2,7 |
Temperatura serviranja | 16-18 °C |
Nakon pažljivog sazrijevanja u vinogradu fermentira se i macerira na kontroliranoj temperaturi kako bi se istaknuo puni aromatski potencijal. Zatim odležava u drvenim bačvama različitih veličina kako bi njegove osobine bolje došle do izražaja.
Vino je intenzivne rubinsko crvene boje s ljubičastim odsjajem. Ima cvjetne note bugenvilije, borovnice i crnog ribizla, lagano začinjeno vanilijom i muškatnim oraščićima.
Topao i mineralan, ovo vino oduševljava sposobnosću da se nepce obljubi sa svakim gutljajem.
Predložena jela uz ovo vino su mesni ragu, srna s kiselim trešnjama, gulaš i patka s narančom.