Malvazija 4 TERRE - crna zemlja
Sorta grožđa | Malvazija istarska |
Vinograd | Los |
Starost vinograda | 15 godina |
Položaj vinograda | zapad |
Uzgojni oblik | jednokraki guyot |
Sastav Zemlje | smeđe tlo na laporu |
Vrijeme berbe | rujan |
Berba | ručna |
Prinos | 1,5-2 kg |
Vinifikacija | ručno selekcijonirano grožđe, hladna maceracija, prešanje, fermentacija, sur lie, batonage |
Dozrijevanje | inox |
Sadržaj alkohola | 13,5 |
Ukupna kiselina | 5,8 |
Neprovreli šećer | 4,5 |
Temperatura serviranja | 10-12 °C |
Ovo vino odlikuje zlatna žuta, kristalna, duboka i topla boja. Intenzivne je arome, s notama sijena, meda, suhih jabuka i maslačka.
Okus mu je svjež i mek, mineralan i kremast, s punim tijelom. Okus mu je uravnotežen i dugotrajan, s dugim ekspresivnim završetkom.
Ovo vino se odlično slaže s ribljim jelima na žaru i roštiljima, pečenim rakovima i divljači (zec, jeleni).