Malvazija 4 TERRE – bijela zemlja
Sorta grožđa | Malvazija istarska |
Vinograd | Žmergo, Kaštanjari |
Starost vinograda | 50 godina |
Položaj vinograda | sjeverozapad |
Uzgojni oblik | jednokraki guyot |
Sastav Zemlje | fliš, vapnenac, glina |
Vrijeme berbe | rujan |
Berba | ručna |
Prinos | 1,5-2 kg |
Vinifikacija | ručno selekcijonirano grožđe, hladna maceracija, prešanje, fermentacija, sur lie, batonage |
Dozrijevanje | inox bačve |
Sadržaj alkohola | 12,5 |
Ukupna kiselina | 5,4 |
Neprovreli šećer | 2 |
Temperatura serviranja | 10-12 °C |
Ovo vino odlikuje žuta boja sa zelenkastim odsjajem, čiste arome bazge i jasmina, s notom citrusa i egzotičnog voća.
Okus je svjež i mekan, ugodno suh.
Malvazija se odlično slaže s jelima s ribom, morskim plodovima, bijelim mesom te toplim predjelima.