Malvazija 4 TERRE – crvena zemlja
Sorta grožđa | Malvazija istarska |
Vinograd | Brekija, Grum |
Starost vinograda | 20 godina |
Položaj vinograda | jugozapad |
Uzgojni oblik | jednokraki guyot |
Sastav Zemlje | vapnenac, dolomit, glina |
Vrijeme berbe | rujan |
Berba | ručna |
Prinos | 1,5-2 kg |
Vinifikacija | ručno selekcijonirano grožđe, hladna maceracija, prešanje, fermentacija, sur lie, batonage |
Dozrijevanje | inox bačve |
Sadržaj alkohola | 13 |
Ukupna kiselina | 5,7 |
Neprovreli šećer | 24,2 |
Temperatura serviranja | 10-12 °C |
Intenzivno žute boje sa zlatnim i kristalno svjetlucavim odsjajima. Pune je arome, a prevladavaju lipa, bagrem te kora limuna i cedra.
Okus je mineralan, suh, topao, svjež i mek, s baršunastom, sapidnom notom, retrookusom koji podsjeća na arapski med.
Dobro se slaže s ribljim jelima i tradicionalnim bijelim mesom, divljači (prepelica, fazan), hladnim i vrućim predjelima.