Malvazija istarska 2023
Sorta grožđa | Malvazija istarska |
Vinograd | Žmergo |
Starost vinograda | 15 - 35 godina |
Položaj vinograda | jugozapad |
Uzgojni oblik | jednokraki guyot |
Sastav Zemlje | fliš, vapnenac, glina |
Vrijeme berbe | rujan |
Berba | ručna |
Prinos | 1,5-2 kg |
Vinifikacija | ručno selekcionirano grožđe, hladna maceracija 24h, batonage |
Dozrijevanje | inox |
Sadržaj alkohola | 13,0 % |
Ukupna kiselina | 5,9 g/L |
Neprovreli šećer | 2,0 g/L |
Temperatura serviranja | 9-11 °C |
Uz liniju 4 TERRE – Četiri zemlje, buteljiramo i malvaziju koja dolazi sa sva četiri položaja. Riječ je o našem tipičnom vinu, koje definira stil kuće: mineralnost, elegancija, naglasak na terroiru, svježina i prepoznatljiva sortnost.
Gastropreporuka:
Malvazija se fino slaže s malom plavom, velikom bijelom ribom, piletinom i puretinom, tjesteninom u bijelim umacima, fritajama i s palentama.
Malvazija se fino slaže s malom plavom, velikom bijelom ribom, piletinom i puretinom, tjesteninom u bijelim umacima, fritajama i s palentama.