Rose Teran
Sorta grožđa | Teran |
Vinograd | Brekija, Žmergo |
Starost vinograda | 30 godina |
Položaj vinograda | jugozapad |
Uzgojni oblik | jednokraki guyot |
Sastav Zemlje | vapnenac,dolomit, glina, fliš |
Vrijeme berbe | rujan |
Berba | ručna |
Prinos | 1,5-2 kg |
Vinifikacija | ručno selekcijonirano grožđe, kratka kriomaceracija, fermentacija |
Dozrijevanje | inox |
Sadržaj alkohola | 11 |
Ukupna kiselina | 8,5 |
Neprovreli šećer | 9,2 |
Temperatura serviranja | 6-8 °C |
Izrađena od svježe maceriranog grožđa, fermentirana je na niskim temperaturama kako bi najbolje naglasilo pulpu zrelog voća. Sadrži arome trešnje, maline, kupine i citrusa, a njegov okus je svjež, vrlo mek i intrigantan.
Servira se rashlađeno, na temperaturi između 6 i 8 °C , kao aperitiv ili u kombinaciji s predjelima od mesa ili ribe. Izvrsno s pizzom i jelima od školjki